Trump'tan Kripto Açıklaması: “Ne Kadar Kazandığımı Bilmiyorum”

gokgann

Aktif Üye
17 Ocak 2025
1,271
0
1746459562996.png

Eski ABD Başkanı Donald Trump, kendi ismini taşıyan memecoin hakkında yaptığı açıklamayla dikkatleri yeniden üzerine çekti. NBC'nin "Meet The Press" programına katılan Trump, ekonomiden dış politikaya kadar birçok konuda görüş bildirirken, kripto piyasasında tartışma konusu olan "Official Trump (TRUMP)" tokenı hakkında da konuştu.

"Henüz Bakmadım, Ne Kadar Değeri Olduğunu Bilmiyorum"​

Program sunucusu Kristen Welker’ın, Trump'ın kendi memecoin'inden ne kadar kazandığına dair yönelttiği soruya karşılık olarak Trump şu ifadeyi kullandı:

"Henüz bakmadım. Ne kadar kazandığımı bilmiyorum. Ama asıl kazanan biri varsa o da Nancy Pelosi gibi içeriden bilgiyle hareket eden siyasetçilerdir."

Trump, görev süresi boyunca servetinde azalma yaşadığını, başkanlık koltuğunun kendisine mali olarak zarar verdiğini iddia etti.

Trump Token 23 Nisan’da Yüzde 70 Yükseldi​

"Official Trump (TRUMP)" tokenı, 23 Nisan tarihinde yapılan özel bir açıklamayla kısa süreli bir yükseliş yaşadı. Trump, en büyük token sahiplerini özel bir akşam yemeğine davet edeceğini duyurmuş ve bunun ardından token fiyatı yaklaşık yüzde 70 oranında artış göstermişti.

TRUMP Token Zirveden Bu Yana Yüzde 85 Değer Kaybetti​

Token, 2024 Ocak ayında Trump’ın kampanya başlangıcıyla piyasaya sürüldü ve kısa sürede büyük bir popülerlik kazandı. Ancak 16 Nisan'da geliştirici ekip tarafından 4.6 milyon dolarlık likidite çekimi gerçekleşti. Bu işlem, yatırımcılar arasında ciddi güven kaybına neden oldu. Token, zirve yaptığı seviyeden bu yana yaklaşık yüzde 85 oranında değer kaybetti.

Trump’tan Pelosi'ye Sert Sözler​

Trump, kripto para hakkındaki açıklamalarını siyasi rakibi Nancy Pelosi’ye yönelterek sürdürdü. Pelosi’nin yıllık maaşına rağmen yüksek servete sahip olmasını “içeriden bilgiyle yapılan işlemler” şeklinde değerlendirdi:

"Yılda 175 bin dolar kazanan biri nasıl olur da 150-200 milyon dolarlık servet edinir? Asıl buna bakılması gerekiyor."

Kripto ve Siyasetin Kesişimi​

Donald Trump’ın kripto piyasasında aktif olması, siyasi figürlerin bu alandaki etkisini bir kez daha gündeme taşıdı. Ancak TRUMP token’ının yüksek volatilitesi ve şeffaflıktan uzak yapısı, yatırımcılar açısından ciddi riskler barındırıyor.

Konu görüntüleyen kullanıcılar