Trump Media, Crypto.com Ile Ortaklık Kurarak Dijital Varlık Etf’leri Piyasaya Sürüyor

gokgann

Aktif Üye
17 Ocak 2025
1,007
0
1745398630480.png

Truth Social platformunun arkasındaki şirket olan Trump Media & Technology Group (TMTG), finansal hizmet alanına güçlü bir adım atıyor. Şirket, Crypto.com ve varlık yönetim firması Yorkville America Digital ile yaptığı anlaşmayla, dijital varlık odaklı ETF (borsa yatırım fonları) ürünlerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Yeni Marka: Truth.Fi ile Yatırım Dünyasına Giriş

Yeni yatırım ürünleri, Truth.Fi markası altında sunulacak ve dijital varlıklarla birlikte “Amerikan üretimi” menkul kıymetlere odaklanacak. Özellikle enerji, üretim ve Bitcoin (BTC) gibi dijital varlıklara erişim sağlayan ETF’ler ve yönetilen hesaplar sunulacak.

Bu ürünlerin, düzenleyici onayların ardından 2025 yılı sonuna kadar ABD, Avrupa ve Asya’daki yatırımcılarla buluşması bekleniyor.

CEO’lardan Açıklamalar: “Amerikan Ekonomisine ve Dijital Varlıklara Güveniyoruz”

TMTG CEO’su Devin Nunes, yapılan ortaklığın şirketin finansal hizmetler sektörüne girişinde önemli bir kilometre taşı olduğunu belirtti:

“Harika ortaklarla çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz. Amerikan ekonomisi ve dijital varlıkların büyük bir büyüme potansiyeline sahip olduğuna inanan yatırımcılar için bu ETF’leri sunmayı dört gözle bekliyoruz.”

Crypto.com CEO’su Kris Marszalek ise bu iş birliğinin, geleneksel finansla dijital finans arasındaki köprüyü kurma konusundaki kararlılıklarını gösterdiğini söyledi. Yorkville CEO’su Troy Rillo ise bu girişimi “Amerika Öncelikli” stratejileriyle uyumlu bir başarı olarak nitelendirdi.

Dağıtım, Saklama ve Yatırım Planları

• Crypto.com’un bağlı kuruluşu olan Foris Capital US LLC, bu yeni finansal ürünlerin dağıtımını üstlenecek.
  • Saklama hizmeti, geleneksel finansın önde gelen isimlerinden Charles Schwab tarafından sağlanacak.
  • TMTG, bu ETF ürünlerine kendi sermayesinden 250 milyon dolara kadar yatırım yapmayı planlıyor.

Amerika Dijital Varlıkların Merkezi Olma Yolunda

Trump yönetiminin kriptoya yönelik daha yumuşak ve destekleyici yaklaşımı, bu tür finansal girişimlerin önünü açıyor. Truth.Fi markası altında sunulacak ETF’ler, dijital varlıkların kurumsal yatırım dünyasında daha fazla yer bulmasının önünü açabilir.

TMTG’nin Finansal Atılımı Kripto ve Geleneksel Yatırımcıyı Buluşturabilir

Trump Media’nın ETF piyasasına girişi, kripto ve geleneksel yatırımların birleştiği yeni bir dönemin habercisi olabilir. Özellikle Amerika merkezli üretim ve enerji temalı yatırımlarla dijital varlıkların harmanlanması, yatırımcılar için hem politik hem de ekonomik bir tercih olarak öne çıkıyor.

Konu görüntüleyen kullanıcılar