gokgann
Üye
- 17 Ocak 2025
- 515
- 0
Kripto Zirvesinin Detayları
Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Kripto ve AI Czar'ı David Sacks ve Dijital Varlıklar Çalışma Grubu’nun yürütme direktörü Bo Hines, zirvenin yönetimini üstlenecek. Ancak, Trump’ın zirvede konuşma yapması bekleniyor. Zirveye, kripto sektöründen önemli isimler, şirket sahipleri ve yatırımcılar katılacak. Beyaz Saray, zirvenin diğer katılımcılarını henüz açıklamış değil.Dijital Varlık İnovasyonuna Verilen Destek
Zirve, David Sacks'in, 4 Şubat'taki ilk halka açık açıklamalarından yaklaşık bir ay sonra gerçekleşiyor. Sacks, o dönemde yaptığı konuşmada, dijital finansal varlıkların geleceğini Amerika’da tutma vurgusu yapmıştı: “Finansal varlıklar dijital hale gelmeye mahkumdur, her analog endüstri dijitalleşti ve biz bu değer yaratımının ABD’de gerçekleşmesini istiyoruz” demişti. Trump yönetimi, dijital varlıkların gelişimini teşvik etmeyi ve bu alandaki yeniliklerin Amerika'da kalmasını sağlamayı hedefliyor.Kripto Sektöründe Kritik Gelişmeler
Bu zirve, kripto dünyasında yoğun bir haftanın hemen ardından yapılacak. Önceki günlerde, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Coinbase’e yönelik dava açma kararını geri çekmişti. Ethereum inkübatörü ConsenSys’in CEO’su Joe Lubin ve Gemini borsasının kurucu ortağı Cameron Winklevoss, SEC’nin kendi şirketlerine yönelik soruşturmalarını sonlandıracağını duyurmuştu. SEC ayrıca, Tron Vakfı ve kurucusu Justin Sun’a karşı açtığı davayı da askıya almıştı.Yeni Bir Dönemin Başlangıcı
Trump yönetimi, dijital varlıklar için daha net ve anlaşılır bir düzenleyici çerçeve sunmayı vaat ediyor. Beyaz Saray açıklamasında, “Önceki yönetim dijital varlıklar alanında haksız şekilde dava açtı. Trump’ın politikası, dijital finansal teknoloji için yeni bir dönemi işaret ediyor. Yönetim, yenilikleri teşvik etmeyi ve ekonomik özgürlüğü korumayı taahhüt ediyor” ifadelerine yer verildi.Bu zirve, Amerika’nın dijital varlıkları küresel ölçekte daha fazla benimsemesi ve sektördeki yeniliklerin ABD topraklarında kalması adına önemli bir adım olarak görülüyor. Yatırımcılar, sektörün geleceğini şekillendirecek bu zirve ve alınacak kararları merakla bekliyor.