gokgann
Üye
- 17 Ocak 2025
- 513
- 0
Tether CEO'su Paolo Ardoino, USDT Rekabeti Hakkında Endişeleri Reddediyor
Tether CEO'su Paolo Ardoino, stabilcoin piyasasında artan rekabet hakkında endişeleri reddetti ve Tether'in son on yılda kazandığı büyüme ve geniş dağıtım ağına olan güvenini vurguladı. Ardoino, yaptığı açıklamalarda Tether’in, sektördeki diğer rakiplerinden çok daha farklı bir strateji izlediğini belirterek, şirketin büyümesini sağlamak için bankalarla olan ilişkilerden ya da yatırımcılardan gelen sermayeye bağımlı olmadıklarını ifade etti.
Avrupa'da, Avrupa Birliği'nin Kripto Varlıklar Piyasaları düzenlemeleri nedeniyle Tether bazı zorluklarla karşı karşıya kalırken, Crypto.com ve Kraken gibi büyük borsalar, USDT'yi bu bölgede listelerinden çıkardı. Ardoino, buna rağmen Tether’in piyasadaki konumunun sağlam olduğunu ve şirketin finansal istikrarı konusunda herhangi bir endişe duymadığını belirtti.
Ardoino, PlanB Forumu'nda yaptığı konuşmada, "Tether son 10 yılda, insanlık tarihindeki en geniş dijital ve fiziksel dağıtım ağlarından birini inşa etti" dedi. Ardoino'ya göre, rakiplerinin çoğu, büyümelerini sağlamak için yatırımcı sermayesinden faydalanırken, Tether yüzbinlerce iş ortağı ve gelişmekte olan ülkelerdeki dijital platformlarıyla, finansal erişimi olmayan 400 milyon kullanıcıya hizmet vermektedir.
Ayrıca, Tether'in ABD ekonomisini desteklemek için ABD Hazine bonoları satın alarak, doların küresel para birimi olarak hakimiyetini pekiştirdiğini de vurguladı. Tether’in geniş dağıtım ağı, dijital platformlar ve geliştirilmiş teknolojiyle, Ardoino, şirketin rekabetteki güçlü konumunu sürdüreceğinden emin olduğunu belirtti.
Son olarak, Ardoino sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Hayır, endişelenmiyorum." Bu açıklamalar, Tether’in sektördeki hakimiyetini ve piyasadaki gücünü devam ettirme konusunda ne kadar kararlı olduklarını bir kez daha gözler önüne seriyor.