gokgann
Üye
- 17 Ocak 2025
- 487
- 0
Singapur'un önde gelen perakende zincirlerinden Metro, hem fiziksel mağazalarında hem de çevrimiçi alışveriş platformu Metro Mall'da stablecoin ile ödeme kabul etmeye başlıyor.
Metro, bu hamleyi, Singapur merkezli kripto ödeme firması DTCPAY ile gerçekleştirdiği ortaklık sayesinde hayata geçiriyor. Tether (USDT), Circle (USDC) ve WUSD gibi popüler stablecoin’ler artık Metro mağazalarında kullanılabilecek. Yakın zamanda First Digital Dollar (FDUSD) desteği de eklenerek stablecoin ödeme seçenekleri genişletilecek.
Metro: "Geleceği Şekillendiriyoruz!"
Metro’nun COO’su Erwin Wuysang-Oei, bu yeniliğin perakende sektöründe önemli bir adım olduğunu belirterek şunları söyledi:"Stablecoin ödemelerini kabul ederek yalnızca geleceği benimsemiyoruz, aynı zamanda onu şekillendiriyoruz. Dijital varlıkları günlük hayatın bir parçası haline getirmeye öncülük etmekten heyecan duyuyoruz."
Bu gelişme, DTCPAY’in 2025 itibarıyla Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ödemelerini tamamen bırakıp yalnızca stablecoin'leri destekleme kararının ardından geldi. Şirket, bu adımın daha güvenilir, ölçeklenebilir ve güvenli bir ödeme deneyimi sunacağını belirtiyor.
Singapur Kripto Adaptasyonunda Önde!
Singapur’da kripto para kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Ülkenin varlık yönetim şirketleri, yatırım portföylerinde dijital varlıklara daha fazla yer açarken, Singapur Para Otoritesi (MAS) 2024 yılı boyunca 13 yeni kripto lisansı vererek bu alandaki büyümeye öncülük etti.Singapur’un kripto dostu politikaları, Hong Kong gibi katı düzenlemelerle mücadele eden bölgeleri geride bırakmasını sağlıyor. Metro’nun stablecoin kabul etmesi, ülkedeki dijital ödeme ekosisteminin daha da gelişmesini sağlayacak büyük bir adım olarak görülüyor.