Howard Lutnick, Tether Stabilitesine Dair Önceki Görüşlerini Yumuşatıyor

gokgann

Üye
17 Ocak 2025
206
0
HWL_HS_FMX-TEAMS-Pg_v1-2-449x500-449x500.jpg

Cantor Fitzgerald’ın başkanı Howard Lutnick, geçtiğimiz günlerde Senato'da verdiği ifadelerde, kripto para dünyasında önemli bir yer tutan stabilcoin Tether'in (USDT) rezervleri hakkında daha önceki açıklamalarını yumuşattı. Lutnick, Senato’nun finansal hizmetler üzerine yaptığı soruşturmalarda, şirketinin Tether ile olan bağlarını ve yatırım durumunu detaylandırarak, daha önce yaptığı güçlü güvence açıklamalarını geri aldı.

Lutnick, Cantor Fitzgerald’ın Tether’in ana mali muhafızından biri olduğunu, şirketin büyük bir kısmının rezervlerini yönettiğini ve Tether’in ana şirketi tarafından çıkarılan dönüştürülebilir borçları elinde bulundurduğunu belirtti. Ancak bu açıklamalarının ardından, Tether'in finansal durumuna dair önceki açıklamalarını yumuşatarak, “Cantor Fitzgerald, Tether’in finansal tabloları üzerinde sürekli bir denetim yapmamaktadır” şeklinde konuştu. Lutnick, 2023 yılında yaptığı ve Tether’in her kuruşunun bulunduğuna dair güvence veren açıklamalarını, "Tether her zaman likiditeyi anında sağlayabilir" ifadesini tekrar etmedi.

Tether’in arkasındaki rezervlerin durumu, kripto para dünyasında uzun zamandır tartışılan bir konu. Lutnick, Cantor Fitzgerald'ın Tether'in rezervlerini yönetme sorumluluğu olduğunu belirtmişti, ancak bu sorumluluğun, Tether’in mali durumunu sürekli izlemeyi kapsamadığını vurguladı. Lutnick, aynı zamanda Cantor Fitzgerald’ın Tether’in ana şirketine yaptığı dönüştürülebilir borç yatırımının, şirkette herhangi bir hisse sahipliği anlamına gelmediğini de açıkladı.

Tether’in şeffaflık eksikliği ve denetim eksiklikleri, birçok kripto para uzmanı ve yatırımcısı tarafından eleştiriliyor. Bu bağlamda, Lutnick'e bir bağımsız denetim talep edilip edilmediği sorulduğunda, ABD'de dolar bazlı stabilcoinler için denetim yapılması gerektiğini kabul etti, ancak Tether için bunu talep etmedi.

Lutnick, Tether ile ilgili herhangi bir "yanlış" davranışta bulunacağına dair daha önceki iddiaları reddederek, “Tether hakkında hiç kimseye yanlış bir şey yapmayı vaat etmedim” açıklamasında bulundu. Bununla birlikte, ABD Kongresi'nin blockchain üzerindeki dolar egemenliğini zayıflatacak yasalar çıkarmamak için dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Tether'in geleceği ve USDT’nin sabitliğinin nasıl korunacağı hala kripto para dünyasında önemli bir soru olmaya devam ediyor. Lutnick'in bu yeni açıklamaları, hem Tether ile olan ilişkisini hem de kripto para düzenlemelerine olan bakış açısını şekillendiriyor.

Konu görüntüleyen kullanıcılar