Bnb Chain, Tst Çılgınlığı Ve Mev Endişeleriyle 500 Milyon Aktif Adrese Ulaştı

gokgann

Üye
17 Ocak 2025
487
0
BNB_chain_logo_large_1663232050461.png

Binance Smart Chain, TST meme coin'inin lansmanı ve MEV (Maksimum Çıkarılabilir Değer) sorunlarıyla birlikte tarihi bir kilometre taşına imza atarak 500 milyon benzersiz aktif adrese ulaştı.

Binance Smart Chain, Whale Insider’ın son X paylaşımına göre, 500 milyon aktif adres barajını geçti. Bu önemli başarı, BNB Chain ekibi tarafından, BNB Chain üzerindeki Four.Meme launchpad platformunda bir meme coin yaratmayı öğreten bir eğitim videosu için başlatılan test token'ı TST'nin lansmanı ile aynı zamana denk geldi. Başlangıçta yalnızca eğitim amaçlı yaratılan TST, beklenmedik bir şekilde büyük bir ilgi gördü ve ilk üç gününde %1.100 oranında bir artış yaşadı. Token, 0,52 dolara kadar yükseldikten sonra 0,20 dolara gerileyerek %62'lik bir düşüş yaşadı.

TST'nin yükselişi, token’ın adının eğitim videosunda bir karede görünmesiyle başladı. Bu durum fark edildikten sonra video bir süreliğine kaldırıldı, ancak Binance kurucu ortağı Changpeng “CZ” Zhao, videonun tekrar yayına alınması talimatını verdi. CZ, yaptığı X paylaşımında, TST’nin resmi bir token olmadığını ve BNB Chain ile yalnızca eğitim amaçlı bir bağlantısı olduğunu açıkladı. Ancak, bu token’ın eğitim amaçlı olmasına rağmen, TST üzerine yapılan spekülasyonlar, BNB Chain ağındaki aktif adreslerin artmasında önemli bir rol oynadı.

Binance Smart Chain üzerindeki aktif adres sayısının artması, aynı zamanda ağdaki MEV sorununu da daha fazla gündeme getiriyor. MEV, doğrulayıcıların işlem sırasını manipüle ederek, önceden işlem yapma ve sandviç saldırıları gibi yöntemlerle ek kazanç sağlamasını ifade eder. Bu tür saldırılar, ağın zayıf noktalarından yararlanarak finansal kazanç elde etmeye yönelik kötü niyetli eylemleri içerir.

Özellikle sandviç saldırıları, BNB Chain üzerinde kötü bir üne kavuşmuş durumda. Kullanıcılar, botların işlemleri manipüle etmesiyle milyonlarca dolar kaybetti. 2024 yılı itibarıyla, BNB Chain kullanıcılarının yalnızca bu tür saldırılar yüzünden yaklaşık 1,5 milyar dolar kaybettiği bildirilmişti. Bu durum, ticaret hacminin arttığı bir ortamda ağın güvenlik açıklarını daha da görünür kılıyor.

Binance kurucu ortağı Changpeng Zhao (CZ), son dönemde X üzerinde yaptığı bir anketle MEV sorununu gündeme taşıdı ve BNB Chain'in MEV sorunlarını ortadan kaldırmayı veya agresif bir şekilde azaltmayı gerekip gerekmediğini sordu. Bu durum, ağın güvenliği ve kullanıcıların yaşadığı kayıplar açısından önemli bir adım olabilir.

Konu görüntüleyen kullanıcılar