Bitcoin Dip Oluşturuyor Mu? Fed Politikası Ve Trump’ın Gümrük Vergisi Açıklamaları Piyasayı Destekliyor

gokgann

Üye
17 Ocak 2025
887
0
Could-Bitcoin-Price-Break-Above-100000-Ahead-of-Trump-Crypto-Summit.jpeg

Bitcoin, son dönemde teknik göstergeler ve değişen makroekonomik koşullar nedeniyle toparlanma sinyalleri veriyor. Kripto analiz firması 10X Research’ün 24 Mart’ta yayımladığı rapora göre, Bitcoin’in fiyat hareketleri ve küresel ekonomik gelişmeler, potansiyel bir dip oluşumuna işaret ediyor.

Fed’in Politika Değişimi Bitcoin’e Destek Oluyor

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) son toplantısında, faiz oranları konusunda daha esnek bir tutum sergileyebileceğine dair sinyaller verdiği belirtildi. Analistler, yılın ikinci yarısında faiz indirimlerinin gelebileceğini düşünüyor. Bu durum, Bitcoin gibi riskli varlıklar için daha olumlu bir makroekonomik ortam yaratabilir.

Trump’ın Gümrük Vergisi Politikaları ve Piyasaya Etkisi

Donald Trump’ın 2 Nisan’da duyurulacak gümrük vergisi politikalarına dair önceki açıklamalarına kıyasla daha yumuşak bir tutum sergilemesi, piyasadaki belirsizliği azalttı. Bu gelişme, Bitcoin’in mevcut seviyelerini korumasına yardımcı olabilir.

Teknik Göstergeler ve Fiyat Analizi

Bitcoin, 90.000 - 92.000 dolar aralığında güçlü bir dirençle karşı karşıya. Şu an 86.917 dolar seviyesinde işlem gören Bitcoin, 87.000 - 88.000 dolar bandını aşarsa yukarı yönlü hareketine devam edebilir. Ancak reddedilmesi durumunda 84.500 - 85.000 dolar arasında bir destek bulması bekleniyor.

Teknik göstergeler ise karışık sinyaller veriyor:

• MACD göstergesi, potansiyel bir yükseliş hareketine işaret ediyor.
  • RSI (Göreceli Güç Endeksi) 51 seviyesinde olup, piyasanın ne aşırı alım ne de aşırı satım bölgesinde olmadığını gösteriyor.
  • Bollinger Bantları, fiyatın orta banda yaklaşarak olası bir kırılma ya da reddedilme ihtimaline işaret ettiğini gösteriyor.
Piyasa Genel Görünümü

Bitcoin ETF’lerine ocak ayından bu yana ilk kez girişlerin olması, yatırımcı duyarlılığında iyileşme olduğunu gösteriyor. Daha olumlu bir makroekonomik ortam ve azalan satış baskısı, Bitcoin’in yukarı yönlü hareketine katkı sağlayabilir. Ancak fiyatın belirgin bir kırılma gerçekleştirmesi için 90.000 dolar seviyesinin üzerine çıkması gerekiyor.

Konu görüntüleyen kullanıcılar